top of page

Info over de werking van de huisartsen

Nieuwe patiënten - gedeeltelijke patiëntenstop

Wij hebben het momenteel heel druk in de praktijk waardoor wij een patiëntenstop moeten inlassen. Wij maken (voorlopig?)  nog uitzonderingen voor Nederlandstalige patiënten die in de buurt van de praktijk wonen, omdat het aanbod van Nederlandstalige huisartsen in Brussel zeer beperkt is. Veel succes in het zoeken naar een andere huisarts, op www.BHAK.be of www.fbhav.be.

Wanneer u patiënt wilt worden in onze praktijk, kan u een afspraak inplannen via de website bij onze verpleegkundige Adriaan Vankeerbergen: 'intake nieuwe patiënt'. U bent welkom op consultatie in onze praktijk voor een consultatie ongeacht de deelgemeente van Brussel waarin u woont. Voor huisbezoeken beperken we ons om praktische redenen tot inwoners van de vijfhoek.

Raadplegingen

De raadplegingen gebeuren op afspraak. Afspraken maakt u bij voorkeur via de website. Bij dringende gevallen of als u geen internettoegang heeft mag u ook bellen op weekdagen tussen 8u en 12u en 14u en 18u.

Kom op tijd, anders kunnen wij uw afspraak niet verzekeren. Komt u met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken. Bent u verhinderd, laat het ons dan ook weten. Iemand anders kan uw plaats innemen.

 

Videoconsultaties

Wanneer u in het buitenland verblijft en toch het advies van een dokter nodig heeft, kan u ervoor kiezen om een videoconsultatie in te plannen. U doet dit door een 'normale consultatie' in te plannen bij een huisarts naar keuze, en vervolgens een mailtje te sturen met de vraag om dit om te zetten in een videoconsultatie. We doen dit dus enkel voor personen in het buitenland, als u in België verblijft, vragen we om langs te komen in de praktijk. Videoconsultaties gebeuren via het platform helena.care, dus maak alvast een account aan daar. De officiële tarieven zijn van toepassing (dit is 4 euro voor een patiënt wiens GMD in onze praktijk staat).

Uurrooster

 • Dr. Charlotte Goemaere (tijdens zwangerschapsvervanging: dr. Tine Dusauchoit):

  • consultaties op maandag vm en nm, dinsdag vm, nm, avond, donderdag vm, vrijdag vm, nm, avond​

  • afwezig op woensdag

 • Dr. Lize Vaes:

  • consultaties op maandag vm en avond, dinsdag vm en nm, woensdag vm, nm, avond, donderdag nm en avond​

  • afwezig op vrijdag

 • Dr. Dries Vergauwen

  • consultaties op maandag nm en avond, woensdag vm, nm, avond, donderdag vm en nm, vrijdag vm, nm​

  • afwezig op dinsdag

Huisbezoeken

In onze praktijk hebben wij al onze onderzoeksmiddelen voor handen en kunnen wij u beter helpen. Wij hebben ook een beperkte tijd beschikbaar voor huisbezoeken. Wij doen daarom enkel huisbezoeken in uitzonderlijke gevallen wanneer verplaatsing naar de praktijk niet mogelijk is (hoogbejaarden, ernstig zieken,...), en enkel binnen de vijfhoek van Brussel.

Voorschriften

Wij proberen er samen met u tijdens een consultatie voor te zorgen dat u voldoende medicatie heeft tot het volgende afspraakmoment.

Wanneer u dus een voorschrift nodig heeft maakt u best een afspraak in onze praktijk. Via mail of telefoon zullen wij geen voorschriften maken.

Wachtdienst

Wanneer u na 19u of in het weekend medische hulp nodig heeft op een weekdag kan u terecht bij de Brusselse wachtdienst op het nummer 1733  of 02 201 22 22.

De wachtdienst is enkel bedoeld voor dringende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag! Voor vragen, uitslagen, afspraken kan u ons bereiken binnen de openingsuren van het secretariaat elke weekdag 8-12 en 16-18u.

De wachtarts brengt na de wacht verslag uit bij ons. Zo blijft uw dossier volledig.

 

Bij medische urgenties belt u onmiddellijk het nummer 112.

bottom of page